EVENIMENT – La Camera K’Arte din Târgu Mureș, expoziția artistei Teona Toderel – Pic(t)uri

0
205

ARTĂ PLASTICĂ. În perioada 16-29 octombrie 2020, de luni până vineri în intervalul orar 15.00-19.00, la Camera K’Arte din Târgu Mureș (situată pe strada George Enescu nr. 2), iubitorii artei plastice pot viziona expoziția artistei Teona Toderel – Pic(t)uri. Teona Toderel s-a născut în Alba-Iulia (în 1992), este absolventă a Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca și a pictat în Târgu-Mureș, Cluj-Napoca, Izmir și București.

 

“Prin filtrul picăturii de ploaie imaginarul e menținut dincolo de condiționările prezentului. Nu încerc să maschez elemente și relații ale urbanului, ci le subliniez o dimenisune productivă, aceea de a „purifica” spațiul comodificat de agresivitatea comericalizării, relații de piață și omogenizare culturală. De exemplu, „ecranul” invizibil personificat în unele lucrări de geamul mașinii stă în opoziție cu hegemonia consumerismului și ale vanităților adiacente, dar el nu are rolul de a camufla sau decepționa ci, din contră, de a descoperi și expune. Un urban „spălat de ploaie” farmecă, hipnotizeză și mediază tranziția dinspe spectator spre un visător angajat”, a menționat Teona Toderel.

 

Expoziția se va desfășura în concordanță cu normele de siguranță în vigoare și nu va beneficia de vernisaj (eveniment de deschidere). Pentru a evita orice forma de aglomerare, accesul în Camera K’Arte este posibil doar în limita a două persoane în același timp, cu mască sanitară și verificarea temperaturii la intrare.

 

Andrada VLASATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ