EVENIMENT – „Rugină”, romanul lui Valentin Covaciu, câștigător al concursului Prozoteca, va fi prezentat publicului din Târgu Mureș

0
356
Valentin Covaciu

LANSARE DE CARTE. În 5 decembrie, de la ora 18.30, în Bastionul Măcelarilor din Cetatea Medievală Târgu Mureș, va fi prezentat publicului romanul „Rugină” al târgumureșeanului Valentin Covaciu, desemnat câştigător al concursului de manuscrise Prozoteca 2019 – “Am început să scriu romanul la începutul anului 2016 și, după mai multe pauze și reveniri asupra textului, l-am finalizat în această vară”, a mărturisit autorul.

 

Editura Casa Cărții de Știință a relansat, în acest an, concursul de manuscrise (volum de proză scurtă și roman), într-o formulă nouă, Prozoteca. Concursul nu mai este unul exclusiv de debut, ci se adresează tinerilor prozatori (limita de vârstă: 40 de ani) din toată ţara. Din juriu au făcut parte criticul literar Alex Goldiș și scriitorul Horia Corcheș.

 

Romanul lui Covaciu a fost desemnat câștigător – va fi disponibil în librăriile din Cluj-Napoca, în librăria „Mihai Eminescu” din București și va putea fi comandată de pe site-ul editurii (http://www.casacartii.ro/) și de pe platformele: emag.ro/, okazii.ro și carturesti.net/.

 

Valentin Covaciu este absolvent al Facultății de Științe și Litere a Universității „Petru Maior” din Târgu Mureș. A copilărit în satele Râciu (județul Mureș) și Telec (județul Neamț), a făcut liceul în Târgu Mureș. A trăit un an în Cluj-Napoca și aproape un an în Londra. Din liceu cochetează cu presa, de-a lungul timpului fiind implicat în proiectele Versus, Opinia Mureșeană, Zi de Zi. Din 2017, face parte din echipa companiei independente Teatru 3G din Târgu Mureş.

 

Primele două volume de proză le-a publicat în 2008, „Solo de palavre” și „Caricaturi afunde”, la editura „Ardealul” din Târgu Mureș. A mai publicat fragmente de proză sau povestiri în revistele Vatra și Discobolul.

 

Andrada VLASATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ