EVENIMENT – Universitatea de Arte din Târgu Mureș lansează o aplicație prin care poți descoperi opt scriitori dramatici contemporani din Europa

0
112

APLICAȚIA FABCAST. Vineri, 23 octombrie 2020, începând cu ora 18.00, Universitatea de Arte din Târgu Mureș lansează, printr-un eveniment online ce va fi transmis pe pagina de Facebook a universității, aplicația mobilă FabCast. FabCast este o aplicație mobilă produsă de Universitatea de Arte în cadrul proiectului „Fabulamundi. Playwriting Europe”.

 

Aplicația oferă oportunitatea de a descoperi opt scriitori dramatici contemporani din Europa, fiecare reprezentând dramaturgia uneia din țările care sunt parte ale proiectului: Anna Wakulik (Polonia), Alexandra Badea (Franța), Bonn Park (Germania), Helena Tornero (Germania), Thomas Perle (Austria), Elise Wilk (România), David Košťák (Cehia) și Industria Indipendente (Italia).

 

FabCast oferă acces la opt intervuri care fac parte din podcastul „Autorul este aici”, a cărui gazdă e autorul dramatic și regizorul Olga Macrinici. Interviurile sunt în limba engleză și pe lângă acestea, ascultătorii pot audia și un fragment de text în lectura fiecărui autor.

 

Evenimentul de lansare îi va avea ca invitați pe unii dintre dramaturgii implicați, împreună cu Alina Nelega, coordonatoarea proiectului Fabulamundi din partea României, și Olga Macrinici, coordonatoarea proiectului FabCast, a precizat Cristian Bojan, PR & Marketing Universitatea de Arte din Târgu-Mureş.

 

msnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ