Nelly Miricioiu și Leonard Furda

EVENIMENT – Violonistul Leonard Furda și soprana Nelly Miricioiu, la gala de deschidere a Festivalului Regal de Operă „Virginia Zeani”

CONCERT. Vineri, 31 mai, de la ora 19.30, la Palatului Culturii din Târgu Mureș, la gala de deschidere a celei de-a treia ediții a Festivalului Regal de Operă “Virginia Zeani”, organizatorii anunță un concert-eveniment care-i va reuni pe scenă pe doi dintre cei mai apreciați muzicieni ai lumii: violonistul român Leonard Furda, membru al Orchestrei de Cameră din Viena, și artista româno-britanică Nelly Miricioiu, una dintre sopranele de referință ale operei internaționale – maestru acompaniator: Peter Kolcsar (Orchestra Festivalului Regal de Operă “Virginia Zeani”).

 

Instruit de ilustrul muzician maghiar de origine română Ștefan Ruha, violonistul Leonard Furda a păstrat, insuflată de strălucitul său maestru, o delicată aplecare către suita Anotimpurilor lui Antonio Vivaldi, lucrări incluse în concertul de la Târgu Mureș.

 

Nelly Miricioiu, apreciată de cea mai exigentă critică de specialitate ca fiind un „rar fenomen vocal al acestui secol”, strălucitoare la Covent Garden Royal Opera House, Metropolitan Opera din New York sau Scala din Milano, a fost aplaudată alături de marile voci ale operei mondiale, de la José Carreras, José Cura sau Neil Schicoff, la Plácido Domingo, Roberto Alagna sau Alfredo Kraus.

 

Organizat de Asociația “Together on Top”, în parteneriat cu Primăria din Târgu Mureș, Instituția Prefectului – Județul Mureș și Consiliul Județean Mureș, Festivalul Regal de Operă “Virginia Zeani” și-a câștigat prestigiul printre primele trei cele mai importante competiții ale scenei lirice găzduite de România și este o reverență adusă Virginiei Zeani, una dintre marile soprane ale lumii, care s-a născut în Transilvania.

 

Fondurile obținute în cadrul acestui eveniment vor fi donate pentru amenajarea unui muzeu în casa în care s-a născut soprana Virginia Zeani, în comuna mureșeană Solovăstru.

 

Andrada VLAS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare