FILM – Lungmetrajul documentar „Totul nu va fi bine”, difuzat în premieră mondială la TIFF, va fi prezentat și la Teatrul de Vară din Târgu Mureș

CINEMA ÎN AER LIBER. Lungmetrajul documentar “Totul nu va fi bine”, în regia lui Adrian Pîrvu şi Helena Maksyom, va avea premiera mondială luni în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), în secţiunea „Zilele Filmului Românesc”.

 

Filmul va putea fi vizionat în aer liber în mai multe orașe din țară, în Târgu Mureş proiecțiile fiind programate la Teatrul de Vară, de la ora 21.30 în zilele de vineri, duminică, marţi şi joi (în 7, 9, 11 și 13 august).

 

„Totul nu va fi bine” este un road-movie în care un regizor pe jumătate nevăzător şi iubita lui încearcă să descopere efectele Cernobîlului asupra lor. În călătoria lor, Adrian şi Helena cunosc oameni afectaţi de dezastrul nuclear petrecut în 1986, iar pe măsură ce descoperă impactul Cernobîlului asupra unei întregi generaţii, problemele lor de sănătate se agravează şi le complică planurile.

 

Adrian Pîrvu s-a născut în anul dezastrului de la Cernobîl. Mama lui a crezut că glaucomul şi orbirea parţială ale lui Adrian au fost cauzate de vizita ei în Ucraina, pe când era însărcinată în 6 luni. Are aproape 30 de ani – e singur şi debusolat.

 

După ce mama îi prezintă povestea naşterii sale, decide să plece în Ucraina să facă un film despre cei afectaţi de dezastru şi să găsească o cale de împăcare cu sine. În Kiev o întâlneşte pe Helena, crescută în ţara grav afectată de accidentul nuclear şi devine partenera lui Adrian în realizarea documentarului.

 

msnews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare