FOTBAL – Avântul pierde la Reghin cu liderul din play-out, Gloria Bistrița, dar rămâne pe loc de menținere în Liga a III-a

PLAY OUT – LIGA A III-A. Vineri, 29 aprilie 2022, pe Stadionul Avântul din Reghin, în meci contând pentru etapa a 5-a a play-out-ului Seriei a 9-a din Liga a III-a, Avântul Reghin a pierdut, cu 2-4 (1-2), partida cu Gloria 2018 Bistrița-Năsăud. În urma acestei înfrângeri, reghinenii rămân pe locul 4 (primul deasupra liniei de menținere în Liga a III-a), dar diferența dintre Avântul și Sticla Arieșul Turda (echipă clasată pe locul 5 în play-out, al doilea loc retrogradant) scade la 4 puncte cu 5 etape înaintea finalului.

 

Reghinenii au intrat în jocul cu liderul play-out-ului după o seriepozitivă de 3 meciuri fără înfrângere (două victorii și un egal). Antrenorul Vilmoș Stoica a început partida cu următorul 11: Bucin – Bugnar, Toth, Sergiu Chirilă, Nimrod – Vrabie, Luca, Harko – Pop, Murar, Cristian Chirilă.

 

Meciul, condus la centru de arbitrul Ioan Boldea din Ciuguzel (jud. Alba), a început cum nu se poate mai rău pentru gazde, acestea văzându-se conduse cu 2-0 după doar 16 minute de joc, în urma golurilor marcate în doar 3 minute de Curtuiuș (min. 14) și Stoica (min. 16). După pauză, la circa 10 minute de la reluare, Avântul reușește egalarea, prin Harko, iar speranțele într-un nou rezultat pozitiv renasc.

 

A urmat însă o perioadă parcă trasă la șablon după cea din prima repriză, oaspeții reușind în alte 3 minute să se distanțeze decisiv prin golurile marcate de Bogdan Pop (min. 67) și același Curtuiuș (min. 69). Deși au încercat măcar să reducă din handicapul de pe tabela de marcaj, Avântul nu a reușit.

 

Avântul Reghin – Gloria Bistriţa Năsăud: 2-4 (1-2), au marcat Mario Pop (min. 25), Karoly Harko (min. 54) / Marius Curtuiuș (min. 14, min. 69), Alexandru Stoica (min. 16) și Bogdan Pop (min. 67). În celalalt meci ai play-out-ului, Sticla Arieşul Turda – CS Ocna Mureş: 5-0 (2-0) – partida Sănătatea Cluj – Unirea Alba Iulia se dispută sâmbătă, 30 aprilie 2022, de la ora 17.00.

 

În etapa următoare, în 4 mai, Avântul joacă tot pe teren propriu, cu CS Ocna Mureş, echipă clasată pe locul 2 în play-out și cu cea mai bună apărare, deși în această etapă a încasat 5 goluri la penultima clasată, Arieșul Turda.

 

* Foto generică

 

Andrei TUDORAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare