Ministrul Dezvoltării semnează contracte de peste 895 de milioane de lei pentru finanțarea a 54 de proiecte prin programul “Anghel Saligny”

FINANȚARE. În 30 de județe din România, mai multe localități vor beneficia de finanțare în valoare de peste 895.000.000 de lei pentru a investi în infrastructura rutieră și tehnico-edilitară, prin intermediul Programului Național de Investiții “Anghel Saligny”. Potrivit unui comunicat emis de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și transmis miercuri prin intermediul Agerpres, 54 de noi proiecte au fost selectate pentru a primi finanțare prin Programul “Anghel Saligny”. Această decizie a fost posibilă datorită semnării contractelor între ministrul Adrian Veștea și autoritățile publice locale implicate.

Ministrul Dezvoltării a subliniat importanța comunicării eficiente cu autoritățile locale și a oferit sprijinul echipei sale pentru implementarea proiectelor care vor contribui la îmbunătățirea calității vieții cetățenilor din întreaga țară și la reducerea decalajelor regionale.

Valoarea totală a proiectelor selectate se ridică la 895.334.601 lei și acoperă o gamă variată de inițiative. Acestea includ modernizarea infrastructurii rutiere, extinderea și înființarea sistemelor de alimentare cu apă potabilă, dezvoltarea rețelelor de canalizare menajeră și a stațiilor de epurare, construcția de poduri și podețe, amenajarea de trotuare accesibile pentru biciclete și trotinete electrice, precum și îmbunătățirea acceselor către proprietăți și a spațiilor de parcare. De asemenea, se va investi în sisteme inteligente de distribuție a gazelor naturale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare