Nocturna Bibliotecilor: o experiență fascinantă pentru copii și părinți

EVENIMENT. Săptămâna trecută am avut privilegiul de a participa la evenimentul “Nocturna Bibliotecilor Mureș”, fiind invitată ca și fotograf de către Anca Matieș. Nu am mers singură, ci l-am avut alături de mine pe cel mai mic și mai entuziast asistent: fiul meu de 6 ani. Experiența noastră acolo a fost una care mi-a împlinit sufletul și a captivat cu adevărat inima micuțului meu explorator.

Evenimentul s-a desfășurat într-un cadru special, plin de cărți și cunoștințe, iar atmosfera a fost magică. Eu fotografiam, iar băiețelul meu filma cu entuziasm tot ce se întâmpla în jurul nostru. A fost o oportunitate minunată de a-l învăța și pe el despre importanța cărților și a bibliotecii ca loc de învățare și aventură.

Unul dintre aspectele care m-a impresionat cel mai mult a fost prezența a multor copii împreună cu părinții lor. A fost minunat să văd atâția copii curioși și dornici să exploreze acest spațiu sacru al cunoștințelor. Evenimentul a inclus o “vânătoare de comori și cărți”, care a fost o adevărată încântare pentru copii. Goana după indicii și descoperirea comorilor ascunse în cărți au adus zâmbete pe fețele tuturor.

Cu toate acestea, punctul culminant pentru fiul meu a fost “atelierul din Roma antică”. De îndată ce a văzut oameni îmbrăcați ca în perioada romană organizându-și expoziția, nu s-a mai putut dezlipi de acel loc. Fascinația lui pentru săbii, cuțite și pentru modul în care romanii trăiau și învățau în acele vremuri a fost evidentă. A ascultat cu atenție povestirile “romanilor” și a admirat artefactele expuse, iar entuziasmul său m-a făcut să înțeleg cât de important este să oferim copiilor oportunitatea de a învăța prin experiențe practice și interactive.

Evenimentul nu a fost doar o ocazie de a celebra cunoașterea și lectura, ci și un moment de conectare specială între părinți și copii. A fost o seară magică, care ne-a amintit tuturor cât de minunată și plină de comori poate fi lumea cărților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare