Preselecția pentru Gala Tânărului Actor – HOP se va desfășura la Teatrul Excelsior între 16 și 18 iulie

TEATRU. UNITER a anunțat schimbarea perioadei de organizare a preselecției pentru “Gala Tânărului Actor – HOP”, care va avea loc între 16 și 18 iulie la Teatrul Excelsior.

Conform site-ului UNITER, data limită de înscriere pentru această preselecție este 7 iulie. Actorii selectați vor avea oportunitatea de a participa la tabăra de teatru Pre-HOP, organizată de Teatrul de Stat Constanța între 6 și 12 august. În cadrul acestei tabere, tinerii debutanți vor putea lucra la momentele lor pentru Gala HOP și vor beneficia de ateliere de creație cu regizori de diverse generații și actori de notorietate. De asemenea, vor avea ocazia să interacționeze cu personalități din lumea culturală.

Condiții de înscriere și tema galei
Pentru a se înscrie, participanții trebuie să fie absolvenți de facultate (licență) începând cu promoția 2016. Tema ediției din acest an a galei este “Identitatea actorului autentic – amprenta unicității sale. Actorul AUTENTIC – Actorul COMPLET”.

“Anul acesta, direcția artistică a Galei își propune o reîntoarcere la actoria pură, prin crearea unui context în care tinerii să poată fi văzuți în plenitudinea autenticității lor; în care să poată să dea măsura talentului prin utilizarea instrumentelor primare ale actorului: gând, cuvânt, voce, corp”, precizează UNITER.

Formatul competiției și cerințe pentru concurenți
Atât la Secțiunea Individual, cât și la Secțiunea Grup, concurenții vor avea libertatea totală de a pregăti un moment artistic (comic, dramatic sau un mix de genuri), care să evidențieze capacitatea lor de înțelegere a unui text dramatic și de transmitere a ideilor, gândurilor și sentimentelor. Concurenții vor putea utiliza elemente minime de decor, recuzită, lumini și sunet, dar nu vor fi permise alte instrumente tehnice, precum microfoane sau proiecții video.

“Vom căuta să descoperim tinerii actori care au un arsenal cât mai complet de mijloace teatrale, începând cu o reală capacitate de regăsire a autenticului în gândire, dar și o vorbire antrenată, o expresivitate corporală și aptitudini muzicale, atât de relevante pentru actorul anului 2024. Căutăm actorul care știe să folosească aceste instrumente pentru a transforma convenția într-o realitate credibilă și de înțeles și nu le utilizează pentru o abordare formală lipsită de conținut”, arată UNITER.

Durata maximă a momentului artistic la Secțiunea Individual este de 10 minute, iar la Secțiunea Grup de 30 de minute, cu o componență maximă de șapte actori.

Conducerea artistică și detalii despre gală
Directorul artistic al acestei ediții este regizorul Erwin Șimșensohn. Cea de-a 27-a ediție a Galei Tânărului Actor – HOP va avea loc în perioada 25 – 31 august la Teatrul de Păpuși “Prichindel” din Alba Iulia.

Preselecția pentru Gala Tânărului Actor – HOP reprezintă o oportunitate extraordinară pentru tinerii actori de a-și demonstra talentul și de a se lansa în lumea teatrului profesionist. Cu un focus pe autenticitate și utilizarea instrumentelor primare ale actoriei, această competiție promite să descopere și să promoveze noile talente ale scenei românești. Nu ratați șansa de a participa la acest eveniment unic și de a vă prezenta în fața unor figuri importante din lumea teatrului!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare