PROGRAM COMPLET – Ce filme se difuzează în amfiteatrul natural de la Pădurea Rotundă din Reghin

PĂDUREA ROTUNDĂ. A VIII-a ediție „Pădurea rotundă”, eveniment organizat de Asociatia K’arte, care se va desfășura între 5-11 august în amfiteatrul de la Pădurea Rotundă din Reghin, va include proiecții de film european, artiști în rezidență, un concert de jazz și ateliere de artă pentru copii.

 

Parking (2019) – în regia lui Tudor Giurgiu -, The Sisters Brothers (2018) – în regia premiată la Veneția a lui Jacques Audiard -, sau filmul islandez, câștigător al premiului LUX, Woman at War (2018) se află printre filmele prezentate în acest an. Acestea se alătură seriei de cinci filme propuse în proiectul conex, MICROPOLIS, proiectate la Casa Municipală de Cultură Eugen Nicoară cu sprijinul Caravanei Les Films de Cannes a Reghin, filme premiate la ediția 2018 a festivalului de film de pe Croazetă.

 

În paralel, mai mulți artiști contemporani vor fi prezenți într-o rezidență de șapte zile, pentru a dezvolta proiecte inspirate de contextul local și a oferi perspective noi asupra comunității, a cadrului urban sau natural în care trăim. Artiști invitați: Csiki Csaba, originar din Reghin (Ungaria / Ro), Daniel Djamo (Belgia / Ro), Norbert Filep (Ro), Irina Spinu (Ro), Lea Rasovszky (Ro), împreună cu Kata Ungvári-Zrínyi (RO), critic de artă.

 

Evenimentul este completat de un concert de muzică jazz susținut de Ana Maria Galea Trio feat. Pedro Negrescu (Ana Maria Galea – voce, Vaughn Roberts / Noua Zeelandă – trompetă, Daniel Csikos – pian, Pedro Negrescu – contrabas) și de o serie de ateliere de artă pentru copii (Arta pe înțelesul copiilor). Toate acțiunile au loc la Pădurea Rotundă. Intrarea este liberă.

 

 

 

Iată programul complet al ediției 2019:

 

LUNI – Ora 20:30 – Parking (Regia: Tudor Giurgiu, România, 2019, 110’)

MARȚI – Ora 20:30 – Sper să mori data viitoare 🙂 (Regia și scenariul: Mihály Schwechtje, Ungaria, 2018, 96, dramă)

MIERCURI – Ora 20:30 – Julia (Regia: Elena Martín, Spania, 2017, 96’, dramă)

JOI – Ora 10:00 – Arta pe înțelesul copiilor

Ora 19:00 – Concert Jazz – Ana Maria Galea Trio feat. Pedro Negrescu. Ana Maria Galea – voce, Vaughn Roberts – trompetă (Noua Zeelandă), Daniel Csikos – pian, Pedro Negrescu – contrabas

Ora 20:30 – Frații Sisters – Franța, Spania, România, Belgia, SUA (Regia: Jacques Audiard, 2018, 121’, Aventuri, Western, Dramă)

VINERI – Ora 10:00 – Arta pe înțelesul copiilor

Ora 20:30 – Femeie în război (Regia: Benedikt Erlingsson, Islanda / Franța / Ucraina 2018, 101’, comedie)

SÂMBĂTĂ – Ora 10:00 – Arta pe înțelesul copiilor

 

msnews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare