Regulile de bune maniere pe care toată lumea ar trebui să le cunoască

RESPECT. Bunele maniere se referă la un cod al comportamentului bazat pe considerație, amabilitate și lipsă de egoism – ceva ce nu ar trebui și nu se va schimba niciodată. Manierele sunt derivate din etichetă iar din nefericire, mulți oameni consideră că respectul pentru regulile de etichetă este ceva jenant, considerându-l o trăsătură a claselor rafinate care sunt departe de viața reală.

În realitate, regulile de bază ale bunelor maniere sunt destul de simple. Aceastea presupun o cultură a vorbirii, a politeții comune, a aspectului îngrijit și a controlului emoțiilor tale.
Îți prezintăm câteva reguli de etichetă pe care fiecare persoană respectabilă ar trebui să le cunoască:

1.Dacă spui “Te invit,” asta înseamnă că plătești. Poți spune “Hai să mergem la un restaurant,” și în acest caz, fiecare plătește pentru ce consumă. Dacă un bărbat oferă să plătească pentru o femeie, ea poate fi de acord.

2.Niciodată să nu faci o vizită fără să anunți în prealabil. Dacă cineva vine să te vadă fără avertisment, s-ar putea să fii în halat de baie și cu bigudiuri în păr! O doamnă britanică obișnuia să spună că atunci când invitați neanunțați apar la ușa ei, întotdeauna își punea pantofi și lua o pălărie și o umbrelă. Dacă îi plăcea persoana, exclama: “Abia am ajuns acasă!” Dacă nu, suspina și spunea: “Ce păcat, tocmai plecam.”

3.Nu-ți pune telefonul pe masă în public. Acest gest arată cât de important este dispozitivul pentru viața ta, cât de plictisit ești de ceea ce se întâmplă și că ești gata oricând să întrerupi o conversație inutilă pentru a-ți verifica din nou rețelele sociale, a răspunde la un apel important sau a încerca niveluri noi în CandyCrush.

4.Nu invita o fată în oraș dacă intenționezi să stai toată seara pe telefon.

5.Un bărbat poate lua haina unei femei pentru a o duce la garderobă.

6.Dacă mergi cu cineva și însoțitorul tău salută o persoană necunoscută, trebuie să o saluți și tu.

7.Majoritatea oamenilor cred că singura modalitate corectă de a mânca sushi este cu ajutorul bețelor. Totuși, acest lucru poate varia.

8.Încălțările tale trebuie să fie mereu curate.

9.Evită conversațiile lipsite de sens la telefon. Dacă ai nevoie să vorbești cu cineva, este mai bine să te întâlnești cu el sau ea în persoană.

10.Dacă cineva te ofensează, nu ar trebui să întorci favorul sau să ridici tonul la persoana care te-a insultat. Nu coborî la nivelul lor. Zâmbește și părăsește compania nepoliticoasă.

11.Un bărbat ar trebui să meargă întotdeauna pe partea stângă a unei femei. Excepție fac doar militarii, deoarece trebuie să fie gata să salute.

12.Șoferii ar trebui să își amintească că stropirea trecătorilor cu noroi și apă este imoral.

13.Nouă lucruri ar trebui să fie păstrate secrete: vârsta, averea, certurile de familie, religia, problemele medicale, relațiile amoroase, cadourile primite, onoarea și dezonoarea.

14.La cinema, teatru sau sala de concerte, ar trebui să te deplasezi spre locul tău privind persoanele care sunt deja așezate.

15.Un bărbat nu ar trebui să atingă niciodată o femeie fără permisiunea ei. Acest lucru înseamnă că este inacceptabil să o atingi, să îi ții mâna, sau să i-o prinzi mai sus de cot, în timpul unei conversații.

16.Dacă cineva te strigă în mod nepoliticos (ex: “Tu de acolo!”), nu ar trebui să răspunzi. Fii un exemplu de bune maniere și politețe.

17.Regula de aur în ceea ce privește parfumul este moderarea. Dacă poți încă să simți parfumul tău seara, ceilalți s-au plictisit deja de el.

18.Indiferent dacă ești director de companie, academician, o femeie în vârstă sau student, atunci când intri într-o cameră, ar trebui să fii prima persoană care salută pe toată lumea de acolo.

19.Respectă confidențialitatea corespondenței. Părinții nu ar trebui să citească scrisorile copiilor lor, iar cuplurile ar trebui să arate aceeași respect unul față de celălalt. A verifica buzunarele cuiva în căutarea notițelor de dragoste, scrisorilor și altor lucruri este extrem de nepoliticos.

20.Nu încerca să urmărești moda. Este mai bine să porți lucruri frumoase, chiar dacă nu sunt la modă, decât să arăți groaznic într-un costum nou-nouț.

21.Dacă ai fost iertat după ce te-ai scuzat, nu reveni la subiectul ofensator doar ca să spui din nou că îți pare rău. Încearcă să eviți astfel de greșeli în viitor.

22.Evită să râzi și să vorbești prea tare, precum și să te uiți fix la oameni – este ofensator.

23.Nu uita să mulțumești celor dragi, rudelor și prietenilor. Ei te ajută nu pentru că trebuie, ci pentru că doresc. La rândul tău, încearcă să-i ajuți când au și ei nevoie, este o reciprocitate!

24. Nu poți fi niciodată prea elegant sau prea educat.

Așa cum spune Jack Nicholson, actorul american: “Acord foarte multă importanță bunelor maniere. Cum să treci farfuria. Să nu strigi dintr-o cameră în alta. Să nu deschizi o ușă închisă fără să bați la ea. Să lași o doamnă să treacă. Scopul acestor reguli simple este să facă viața mai bună. Acord o atenție deosebită manierelor mele. Eticheta contează. Este un limbaj simplu și cuprinzător al respectului reciproc”.

Haideți să ne respectăm unii pe alții!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare