ROCK – În 8 septembrie, concert extraordinar al legendarei trupei scoțiene Nazareth în Tîrgu Mureș: 50 de ani de muzică

SHOW. În 8 septembrie 2018 (o zi de sâmbătă), în cadrul Festivalului de Rock din Tîrgu Mureș (eveniment desfășurat în perioada 7-9 septembrie), are loc un concert extraordinar al legendarei trupe scoțiene Nazareth.

 

Detaliile prezenței Nazareth în Tîrgu Mureș

 

Contractul privind concertul Nazareth din Tîrgu Mureș a fost deja semnat, municipalitatea urmând să plătească 214.500 de lei (din care 64.300 de lei în avans) – echivalentul a peste 46.000 de euro. Formația scoțiană va veni în Tîrgu Mureș prin intermediul firmei bucureștene Magic Media (condusă de Bogdan Enache) și va concerta minimum 90 de minute (timpul prevăzut în contract).

 

În timpul concertului sunt interzise filmarea, înregistrarea, fotografierea, fără acordul expres al firmei care impresariază prezența formației în România. În afara sumei achitate pentru prestația artistică, Primăria Tîrgu Mureș s-a angajat să asigure cazarea formației și a staff-ului într-un hotel de cinci stele (în opt camere single cu pat matrimonial, în perioada 5-10 septembrie 2018), securitatea formației prin agenți de pază specializați, să respecte și să garanteze normele privind desfășurarea evenimentelor publice, precum și a siguranței construcției scenei.

 

Difuzarea concertului (video sau audio) este interzisă fără acceptul scris al formației sau firmei care impresariază prezența acesteia în Tîrgu Mureș. Toată aparatura scenică necesară concertului este adusă de formația Nazareth, care în acest moment se află într-un turneu în Canada (turneu care se încheie în 31 august).

 

Cine sunt Nazareth

 

Trupa britanică Nazareth este una dintre legendele rock ale anilor ’70. A fost înfiinţată în decembrie 1968, în Dunfermline (Scoţia), din “cenuşa” unei trupe semi-profesioniste locale, The Shadettes, de solistul Dan McCafferty, chitaristul Manny Charlton (ex-Mark V şi The Red Hawks – înlocuit în 1991 de Billz Rankin, iar apoi, în 1994, de Jimmy Murrison), basistul Pete Agnew şi bateristul Darrell Sweet (decedat în 1999, la 51 de ani, în urma unui infarct, în timpul turneului de promovare al albumului ”Boogaloo” – a fost înlocuit de fiul basistului Pete Agnew, Lee).

 

Membrii trupei Nazareth au început să cânte prin cluburile scoţiene şi au reuşit în doar câţiva ani să lanseze un album care reprezintă și astăzi o referinţă pentru orice ascultător de rock – “Hair of the dog” -, probabil cel mai valoros material discografic al lor, care a inspirat formaţii precum Guns N’ Roses, chiar dacă balada “Love Hurts” a făcut înconjurul lumii, câştigând discul de platină şi ocupând prima poziţie în topurile din Europa şi SUA.

 

În iulie 2013, legendarul solist al celor de la Nazareth, Dan McCafferty (45 de ani a fost vocea Nazareth), care la vârsta de 66 de ani s-a retras din muzică din cauza problemelor medicale (în vara acelui an a leșinat pe scenă, în timpul unui concert susținut la Cranbrook Curling Centre, în Canada). McCafferty a fost înlocuit cu Linton Osborne, care, la rândul său, a părăsit formația în ianuarie 2015, tot din cauze medicale. În februarie 2015, trupa britanică de hard rock Nazareth depăşeșete momentul dificil și îl angajează pe Carl Sentance, fostul solist al trupei Persian Risk.

 

Cel mai recent album de studio al formaţiei scoţiene, care a susținut mai multe concerte și în România, se intitulează “Tattooed On My Brain” și a apărut pe piaţă în anul 2018. În prezent, componenţa Nazareth, conform site-ului oficial al trupei, este Pete Agnew (bas, de la înființarea formației, din 1968), Carl Sentance (voce, din 2015), Jimmy Murrison (chitară, din 1994) şi Lee Agnew (tobe, din 1999).

 

Cătălin VISCHI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare