Salariații vor avea drepturi suplimentare!

DREPTURI. Președintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, legea prin care este modificat Codul Muncii și Codul Administrativ.
Astfel, salariații vor beneficia de drepturi suplimentare, printre care acela de a li se acorda concediu pentru a îngriji sau a ajuta o rudă ori o persoană care locuiește în aceeași gospodărie. Totodată, actul normativ mai prevede că funcționarii publici pot lucra în regim de telemuncă.
 
Angajatorii care nu acordă salariaților concediul de îngrijitor vor risca amenzi de la 4.000 lei la 8.000 lei.
Actul normativ modifică şi completează Legea nr. 53/2003 şi OUG nr. 57/2019 pentru a transpune în legislația României mai multe directive europene.
 
Prin intrarea în vigoare a modificărilor, salariatul are dreptul de a cere trecerea pe un post vacant ce îi asigură condiții de muncă mai bune dacă și-a încheiat perioada de probă și are o vechime de cel puțin șase luni la același angajator. Mai mult, angajatorul este obligat să-i ofere în scris un răspuns motivat, în termen de 30 de zile de la primirea solicitării.
 
De asemenea, printr-o prevedere nou introdusă, angajatorii sunt obligați să acorde concediu paternal, la solicitarea scrisă a salariatului, cu respectarea dispoziţiilor Legii nr. 210/1999. Acordarea concediului paternal nu este condiţionată de perioada de activitate prestată sau de vechimea în muncă a salariatului.
 
Prin noile schimbări, salariatul are dreptul de a absenta cel mult 10 zile lucrătoare de la locul de muncă în situații neprevăzute. Este vorba despre incidente determinate de urgență în familie, cauzată de boală sau de accident, ceea ce fac indispensabilă prezenţa imediată a salariatului. Acordarea acestor zile libere este condiționată de informarea prealabilă a angajatorului și de recuperarea perioadei absentate.
 
Contractele colective de muncă la nivel de sector de activitate şi grup de unităţi sunt publicate pe pagina de internet a Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale.
 
Angajatorul are obligaţia de a aduce la cunoştinţa fiecărui salariat, pe suport de hârtie sau în format electronic, prevederile regulamentului intern, în prima zi de lucru, şi de a face dovada îndeplinirii acestei obligaţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare