SPECTACOL – În weekend, povestea Făt-Frumos din Tărâmul de Azi, proiectată 3D pe fațada Teatrului Național Târgu Mureș

EVENIMENT. Sâmbătă și duminică, 19 și 20 septembrie 2020, în Piața Teatrului Național din Târgu Mureș, are loc spectacolul Făt-Frumos din Tărâmul de Azi, o poveste proiectată 3D, bilingv, pe fațada Teatrului Național Târgu Mureș. Evenimentul este organizat de Asociația DATE (Asociația Divizia Artelor prin Tehnologiile Emergente) și celebrează 100 de ani de la prima animație de la noi din România, spectacolul fiind prezentat cu ajutorul artiștilor și dezvoltatorilor de noi forme artistice.

 

În cele două seri de proiecție vor fi prezentate scurtmetraje de animație de arhivă realizate de autori români și autori maghiari, pentru a sărbători cele două culturi.  Piața Teatrului Național va fi dominată de personajul de basm care se va înălța cu ajutorul unei instalații pline de culoare, la 5 metri deasupra solului.

 

Scopul proiectului educațional Făt-Frumos din Tărâmul de Azi este de a sublinia faptul că buna înțelegere din comunitățile multietnice de la noi din țară are ca numitor comun forța cuvântului „Împreună”. Făt-Frumos din Tărâmul de Azi utilizează puterile lui pentru a transmite mesaje noi în comunitate despre toleranță, despre spirit civic, despre iubire și despre grija față de tot ce ne înconjoară. Basmul ce va fi prezentat într-o proiecție spectaculoasă pe întreaga fațadă a Teatrului Național este despre curaj, omenie, toleranță și apropiere.

 

Făt-Frumos din Tărâmul de Azi, prima ecranizare a eroului de basm, va veni cu elementele tradiționale ale portului din Mureș, aduse în magia culorilor unei povești pentru tinerele generații. În plus, cei mici vor putea lua povestea lui Făt Frumos acasă, având la dispoziție o cărticică care ilustrează vitejiile eroului din zilele noastre.

 

Evenimentul va respecta toate reglementările în vigoare cu privire la combaterea răspândirii bolilor, în zona de proiecție accesul urmând să se facă pentru 100 de spectatori pentru prezentare de animație (aceasta va dura aproximativ 30 de minute). De semenea, spațiul destinat trecătorilor va fi dezinfectat, zonele de vizionare vor fi marcate vizibil pentru păstrarea distanței fizice, iar purtatul măștii de protecție este încurajat și salutat, astfel încât spectatorii și trecătorii să se bucure de eveniment în deplină siguranță.

 

msnews

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare