Transylvanian Spirit 2023: peste 500 de probe în competiția pentru pălincă și distilate din fructe

CONCURS. A doua ediție a concursului Transylvanian Spirit, dedicat pălincei și distilatelor din fructe, organizată de Consiliul Județean Covasna și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară AGROSIC, a adunat peste 500 de mostre de băuturi din întreaga regiune a Ardealului. Obiectivul principal al competiției este de a recunoaște și promova producătorii locali de pălincă și distilate din fructe, de a evalua calitatea acestor băuturi și de a contribui la îmbunătățirea lor.

Competiția, care va avea loc pe nouă categorii distincte, acoperă o gamă variată de distilate și pălinci, inclusiv cele din fructe semințoase, fructe sâmburoase, struguri, amestecuri de mai multe fructe și multe altele. Evenimentul principal, Gala de Premiere, este programat pentru data de 17 noiembrie, unde se vor acorda premii precum “Cea mai bună distilerie comercială Transilvania Spirit 2023,” “Cea mai bună distilerie privată Transilvania Spirit 2023,” și “Cea mai bună pălincă Transilvania Spirit 2023.” De asemenea, băuturile de excepție vor primi titlul de campioni.

La ediția anterioară, au fost înscrise 868 de mostre din 13 județe din Transilvania și unul din județul Prahova, iar 543 dintre acestea au fost premiate. Printre câștigătorii de anul trecut s-au numărat Rizo Bela și Jaju din Valea lui Mihai, județul Bihor, cu o pălincă de pere Williams roșu, Vass Csongor din Delnița, județul Harghita, premiul I pentru cea mai bună distilerie privată, și Potio Nobilis din Sfântu Gheorghe, desemnată cea mai bună distilerie comercială.

Evenimentul din 2022 a fost un succes, acordând 28 de titluri de campioni, 127 de medalii de aur, 192 de argint și 196 de bronz.

Această competiție promovează produsele distileriilor din Transilvania și sprijină industria locală de băuturi fine, marcând o tradiție și o pasiune pentru calitatea și inovația în producția de pălincă și distilate din fructe în această regiune a României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare