TURNEU INTERNAȚIONAL – Capodoperele lui Schubert în concert de violă și chitară, în Sighișoara

EVENIMENT. Vineri, 13 septembrie, de la ora 18.30, în Sala de Festivităţi a Municipiului Sighişoara, are loc spectacolul muzical-literar susținut de violistul Marius Ungureanu şi chitaristul Costin Soare în cadrul turneului în Danamarca și România „Schubertiada – Dialog peste timp”. Spectacolul are ca leit-motiv muzica lui Franz Schubert, iar accesul spectatorilor este gratuit.

 

Conceput ca un omagiu adus celui care a fost Petru Maier Bianu, cineast şi scriitor, prieten apropiat al celor doi interpreţi, din program nu vor lipsi aranjamente după lied-uri celebre („Der Wanderer”, „Der Leiermann” etc.), dar şi o piesă de rezistenţă a repertoriului de violă/violoncel, „Sonata Arpeggione”, una dintre capodoperele lui Schubert.

 

Şi pentru că interpreţii au fost implicaţi de-a lungul timpului în proiecte de muzică contemporană (teatru instrumental, concerte cu orchestra, recitaluri camerale sau solistice), ideea de prietenie şi dialog este întărită prin includerea în repertoriul turneului a unor lucrări compuse recent de câţiva dintre cei mai importanţi compozitori români contemporani: Dan Dediu, Gabriel Mălăncioiu şi mai tânăra Sânziana Dobrovicescu.

 

Un concert încărcat de nostalgie, în care amintirile depănate în romanul „Inventarul iernilor” de Petru Maier Bianu, rostite de Verona Maier, învăluite în sonoritatea caldă a duo-ului violă-chitară, vor intra în rezonanţă cu emoţiile celor prezenţi.

 

Marius Ungureanu este un muzician pasionat de muzica clasică și contemporană (cu zeci de prime audiţii la activ), a improvizaţiei, având o experienţă orchestrală de înaltă clasă (orchestrele din Zürich şi Aalborg). Costin Soare este unul dintre cei mai apreciaţi chitarişti concertişti români, cu peste 250 de concerte în ţară şi străinătate.

 

Andrada VLAS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare