UNLIMITED – În 29 august, concert al pianistului Bogdan Vaida într-o locație atipică din Târgu Mureș: accesul publicului, gratuit

CONCERT. În 29 august 2021, la Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie din Târgu Mureş are loc concertul susţinut de pianistul Bogdan Vaida în cadrul celei de-a cincea ediţii a turneului naţional Classic Unlimited, care este organizat în spaţii culturale atipice. Dacă în anii trecuți pianistul Bogdan Vaida a concertat în librării, tipografii, fabrici de mobilă, mine de cărbuni, ateliere de reparaţii auto, magazine de biciclete, sedii de firmă sau galerii de artă, anul acesta Classic Unlimited se va desfăşura, printre altele, în Sanctuarul de urşi din Zărneşti, Uzina de apă din Suceava, muzee și chiar Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș, locuri în care muzica clasică s-a auzit mai rar, sau deloc.

 

Seria de concerte Classic Unlimited este intitulată în acest an ”A contemporary view”, iar publicul va putea asculta atât piese consacrate ale muzicii clasice, cât şi trei piese contemporane, create special pentru turneu de compozitorii clujeni Ciprian Gabriel Pop, Şerban Marcu şi Cristian Bence-Muk.

 

Accesul la concertele Classic Unlimited este gratuit şi se va face exclusiv pe bază de rezervare a locului pe site-ul evenimentului: www.classicunlimited.ro. Odată cu rezervarea locurilor la concert, iubitorii de muzică clasică vor avea posibilitatea, pe site, să susţină financiar turneul cu suma pe care o doresc.

 

CINE ESTE BOGDAN VAIDA
Pianistul Bogdan Vaida (40 de ani) s-a născut la Cluj-Napoca în 8 septembrie 1981. A absolvit Liceul de Muzică „Sigismund Toduță” din Cluj, apoi a continuat studiile la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” sub îndrumarea profesoarei Ninuca Oșanu Pop. În 2002 a plecat cu o bursă Erasmus în Freiburg (Germania), la „Musikhochschule”, unde a rămas până la absolvirea studiilor.
S-a stabilit în Germania și a susținut numeroase concerte în mai multe țări din Europa. În prezent, Bogdan Vaida este solistul turneului Klassik mittendrin, care a debutat în octombrie 2015, într-un atelier de motociclete din Germania, când pianistul a avut ideea de a scoate muzica clasică din sălile de concert, din dorinţa de a o face mai accesibilă publicului larg.

 

Andrada VLAS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare