Victor Rebengiuc îndeamnă la bun simț într-un clip care promovează reciclarea deșeurilor electrice

EVENIMENT. În perioada 14-19 noiembrie, Muzeul MINA din București găzduiește o instalație imersivă cu imagini spectaculoase din natură, inițiată de Asociația Environ. Această inițiativă vine în contextul în care românii au stabilit un nou record la achizițiile online de Black Friday.

Campania “Natura Bunului Simț” este concepută pentru a atrage atenția asupra necesității colectării și reciclării deșeurilor electrice, în lumina recordurilor înregistrate la Black Friday 2023. În cadrul acestei campanii, accentul este pus pe minunățiile oferite de natură, îndemnându-ne să manifestăm bun simț și să fim mai atenți la gestionarea deșeurilor generate.

Povestea imersivă, prezentată de actorul Victor Rebengiuc și modelul Ana Maria Bucura într-un clip dedicat, evidențiază importanța respectului față de mediul înconjurător și necesitatea unei atitudini responsabile față de deșeuri. Actorul Victor Rebengiuc subliniază că natura nu dispare în mediul urban, ci noi uităm de ea și neglijăm bunul simț necesar pentru a-i oferi înapoi ceea ce merită.

Natura nu dispare când trăim în oraș. Noi uităm de ea. Câteodată uităm atât de tare încât nu îi oferim înapoi singurul lucru de care are nevoie: Bunul simț”, este mesajul rostit de Victor Rebengiuc.

Într-un moment în care românii au achiziționat 2,8 milioane de produse de la un singur retailer online în timpul Black Friday, multe dintre acestea fiind produse electrice și electrocasnice, se estimează că o cantitate semnificativă din aceste produse va deveni deșeuri. Acest fapt subliniază necesitatea unei abordări responsabile în gestionarea deșeurilor electrice.

Cu toate că România nu se numără printre țările cu cele mai mari cantități de deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE), țara se confruntă cu o problemă majoră în ceea ce privește gestionarea acestora. Rata de colectare a DEEE în România atinge doar 35%, față de media europeană de 45,9% în 2020, în timp ce țintele europene impun o rată de colectare minimă de 65% din media vânzărilor de produse noi în ultimii 3 ani.

Asociația Environ, în urma studiului comportamental al românilor, propune o abordare inovatoare: “Înainte de a vorbi despre reciclare, trebuie să vedem ce ne determină să ne respectăm pe noi și mediul înconjurător. Este vorba de bunul simț, un simț care ar trebui să fie intrinsec naturii umane. Vă invităm să descoperiți în primul spațiu imersiv din România cum progresul tehnologic, utilizat corect, ne apropie de lucrurile cu adevărat importante”, a declarat Roxana Puia, marketing manager ENVIRON România.

Vizitatorii instalației de la Muzeul MINA sunt încurajați să aducă un obiect electronic ieșit din uz, iar Asociația Environ se angajează să se ocupe de reciclarea acestuia. Prin această inițiativă, se dorește stimularea responsabilității individuale și colective în gestionarea deșeurilor electrice, contribuind astfel la reducerea impactului asupra mediului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare