Tudor Gheorghe (foto: Cronica Română)

ANTICIPARE msnews – Concert Tudor Gheorghe, în noiembrie, în Tîrgu Mureș: aproape 14.300 de euro din bugetul orașului

CONCERT. Să anticipăm puțin, în 26 noiembrie 2018, de la ora 19, în Teatrul Național din Tîrgu Mureș are loc un alt eveniment din cadrul manifestării publice Centenarul Marii Uniri organizate de municipalitate, respectiv concertul “Tot ce-i românesc nu piere”, susținut de Tudor Gheorghe și corul bărbătesc Concertino și orchestra dirijată Marius Hristescu.

 

Contractul pentru concert, care a fost deja semnat de primarul Dorin Florea și firma de impresariat Creatio (administrată de Adrian Tudor, fiul lui Tudor Gheorghe), prevede ca pentru spectacolul care va dura cel puțin o oră și 40 de minute, municipalitatea să achite suma de 66.402 lei (echivalentul a aproximativ 14.300 de euro).

 

Numai în primele șapte luni ale anului 2018, conform monitorizării msnews a contractelor oficiale, Primăria Tîrgu Mureș a plătit din bugetul orașului peste 1,4 milioane de lei (echivalentul a peste 307.000 de euro) pentru concerte. Estimarea msnews, în baza cadenței cu care sunt organizate concertele din bani publici, este că până la finalul anului această sumă se va dubla, ajungând în jurul sumei totale de 3 milioane de lei, sau 600.000 de euro – sumele sunt exclusiv pentru prestațiile artiștilor, cheltuielile pentru organizarea manifestărilor fiind, evident, mai consistente.

 

Andrada VLAS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare