Autovehiculele care nu vor mai putea fi înmatriculate în România

LEGISLAȚIE. Aceste informații reflectă o serie de schimbări importante în legislația referitoare la înmatricularea vehiculelor și permisele de conducere în România, în conformitate cu o Hotărâre de Guvern publicată în Monitorul Oficial la data de 13 septembrie. Iată o rezumat a acestor schimbări:

1. Interdicție de înmatriculare a vehiculelor furate: Potrivit noilor reglementări, autovehiculele și remorcile care sunt reclamate ca fiind furate în România sau în străinătate, sau care sunt date în urmărire de către structurile Poliției Române sau de către autoritățile altor state, nu vor mai putea fi înmatriculate în România. Aceasta reprezintă o măsură pentru a preveni înmatricularea vehiculelor furate în țară.

2. Schimbări în plăcuțele de înmatriculare locale: Numerele de înregistrare locale (numere galbene) vor avea un indicativ format din cifre în locul abrevierii denumirii localității. Acest indicativ va fi stabilit ulterior prin ordin emis de ministrul afacerilor interne. Această schimbare are scopul de a îmbunătăți identificarea vehiculelor în trafic.

3. Înregistrarea vehiculelor lente: Vehiculele lente precum tramvaiele, troleibuzele, mopedele, mașinile și utilajele autopropulsate utilizate în lucrări de construcții, agricole, forestiere, precum și tractoarele care nu se supun înmatriculării vor fi înregistrate de către consiliile locale.

4. Plăcuțe de înmatriculare pentru instituții speciale: Autovehiculele înregistrate la Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul de Protecție și Pază sau la Serviciul Român de Informații vor avea plăcuțe de înmatriculare compuse din abrevierea denumirii instituției, scrisă cu litere majuscule, și dintr-un număr de ordine.

Aceste modificări au fost introduse pentru a îmbunătăți gestionarea înmatriculării vehiculelor și pentru a combate furturile de vehicule. Este important ca proprietarii de vehicule și șoferii să fie conștienți de aceste schimbări și să se conformeze noilor reguli și proceduri pentru înmatriculare și obținerea permisului de conducere internațional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare