EVENIMENT – Teatrul Naţional Târgu-Mureş (cu ambele trupe, română şi maghiară), prezent la cel mai mare eveniment teatral din Republica Moldova

0
138
Foto: Bereczky Sándor

TEATRU. Cu susținerea financiară a Institutului Cultural Român, Compania „Tompa Miklós” și Compania „Liviu Rebreanu” ale Teatrului Naţional Târgu Mureş vor prezenta patru piese la cel mai ambițios și mai amplu eveniment teatral al anului din Republica Moldova: Reuniunea Teatrelor Naţionale de la Chişinău, eveniment organizat la Teatrul „Mihai Eminescu” din Chişinău pentru a marca deschiderea celei de-a 98-a stagiuni.

 

Organizatorii evenimentului, aflat la cea de-a V-a ediţie, apreciază că ediţia din acest an este cea mai reuşită reuniune teatrală din punctul de vedere al numărului și calității spectacolelor, dar şi al noutăţilor oferite publicului. Actorii târgumureșeni ai Companiei „Tompa Miklós” vor juca „Karamazovii” (joi, 19 septembrie) – adaptare de Richard Crane, regia Istvan Albu – şi „Beţie” (în foto – vineri, 20 septembrie) – de Ivan Vîrîpaev, regia: Radu Afrim.

 

Compania „Liviu Rebreanu” va prezenta la Chișinău „Navigatorul” (se joacă sâmbătă, 21 septembrie) – de Conor McPherson, regia: Cristian Juncu – și „D’ale carnavalului” (se joacă duminică, 22 septembrie) – de I. L. Caragiale, în regia lui Adi Iclenzan. O altă prezență mureșeană la Reuniunea Teatrelor Naţionale de la Chişinău este cea a trupei „Oamenii dimineții”, invitați să susțină un recital.

 

Andrada VLASATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ