FAPT – Sâmbătă, la Ungheni, cu doi primari din județul Mureș în echipă: meci de fotbal între selecționatele primarilor din România și Republica Moldova

FOTBAL AMATOR. Sâmbătă, 23 octombrie 2021, de la ora 13.00, la Ungheni are loc meciul de fotbal al echipelor naționale a primarilor din România și Republica Moldova. Locul ales este explicabil prin faptul că primarul orașului Ungheni, Victor Prodan (PNL), este jucător în echipa națională a primarilor (joacă pe postul de fundaș).

 

Prodan (48 de ani) joacă și la echipa de Liga a IV-a CS Unirea Ungheni 2018 (aceasta este echipa a doua a clubului de Liga a III-a CS Unirea Ungheni 2018, probabil singura echipă din lume care activează în a treia divizie a țării, dar are bani și pentru o echipă-satelit), iar în urmă cu o lună a fost eliminat direct pentru lovirea violentă, fără balon, a unui tânăr jucător (detalii AICI).

 

Cel de-a doilea primar din județul Mureș care face parte (de la finalul anului trecut) din naționala primarilor din România este și cel mai titrat fost jucător de performanță: edilul PNL din comuna Apold, fostul internațional Gabriel Stelian “Gabi” Mureșan (39 de ani). Originar din Sighișoara, cu 9 selecții la echipa națională, Mureșan este de două ori campion național (cu CFR Cluj), câștigător de trei ori a Cupei României (cu CFR Cluj) și de trei ori a Supercupei României (de două ori cu CFR Cluj și o dată cu ASA Târgu Mureș).

 

Echipa națională a primarilor este o inițiativă a primarului Dumitru Chelariu, din comuna Pomârla (jud. Botoșani), fost jucător de Liga a II-a, și a fost concepută sub tutela Asociației Comunelor din România. Meciurile au început în anul Centenarului, primul fiind în septembrie 2018, la Chișinău, cu Republica Moldova, scor 5-5, iar al doilea, revanșa, în noiembrie 2018, la Cluj-Napoca, 1-1 (pe Cluj Arena). Naționala primarilor îl are ca antrenor pe fostul internațional dinamovist Dănuţ Lupu.

 

Ultimul meci disputat a fost luna trecută, în comuna Santa Maria de Coghinas, cu echipa primarilor din regiunea Sardinia (Italia), unde s-a inaugurat o bază sportivă în care s-au investit 2 milioane de euro, pentru că și italienii dovedesc în astfel de cazuri că nu sunt departe de români. România a câștigat cu 4-0 acel meci.

 

Partea pozitivă este că echipa națională a primarilor din România își plătește deplasarea, cazare, vinul, ce-o mai fi, din banii proprii (adică fiecare primar-fotbalist își plătește din buzunar ce consumă, cel puțin așa se anunță public). Revenind la meciul de sâmbătă, spectatorii au acces în tribunele stadionului conform normelor de securitate sanitară în vigoare.

 

Cătălin VISCHI

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare