Renault a dezvăluit noul logo și echipa de conducere pentru divizia sa de vehicule electrice, Ampere

LANSARE. Miercuri, Renault a făcut anunțul oficial privind lansarea noului său proiect în domeniul vehiculelor electrice sub numele “Ampere”. În același timp, au dezvăluit și noul logo al acestei entități care va funcționa ca o afacere de sine stătătoare. Totodată, a fost prezentată echipa de conducere a Ampere înaintea planificatei Oferte Publice Inițiale (IPO), care va avea loc în viitor. Procesul efectiv de separare a Ampere de Renault a avut loc la data de 1 noiembrie.

Această divizie dedicată vehiculelor electrice va fi condusă de către Luca de Meo, care deține funcția de director general al Renault, în timp ce Luciano Biondo va prelua rolul de șef al operațiunilor industriale. Renault a anunțat că ziua oficială de prezentare pentru investitorii Ampere va avea loc la data de 15 noiembrie.

Obiectivul listării Ampere, care inițial fusese planificată pentru acest an, dar a fost amânată pentru prima jumătate a anului viitor, este de a oferi mai multă vizibilitate investitorilor și de a separa Ampere de afacerea istorică a Renault, care se concentrează pe motoarele cu combustie.

Cu toate acestea, planurile de listare a diviziei de vehicule electrice se confruntă cu provocări date de o creștere mai lentă a cererii pentru vehicule electrice (EV), concurența tot mai puternică din China și volatilitatea pieței. Echipa de conducere a Ampere include și nume precum Josep-Maria Recasens, care deține funcția de director general administrativ, Vincent Piquet, directorul financiar, Gilles Vidal, responsabil cu designul, și Henry Bzeih, care se ocupă de dezvoltarea software și care a venit de la Microsoft.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare