TEATRU – Mâine, premiera spectacolului „Eu tremur”, în interpretarea studenților mureșeni

PREMIERĂ. Duminică, 17 martie 2019, de la ora 19, la Teatrul Studio (în Sala de spectacole a Universității de Arte situată în Târgu Mureș, pe strada Köteles Sámuel nr. 6), are loc premiera spectacolului “Eu tremur”, de Jöel Pommerat, în regia lui Ovidiu Caița și interpretarea studenților anului I – Master – Arta Actorului (prețul unui bilet: 10 lei – 5 lei pentru elevi, studenți și pensionari). În distribuție: Mihaela Adi, Larisa Giurgiu, Vlad Haneș, Alexandra Moldovan, Laura Petric și Georgiana Teleman.

 

Despre spectacolul prezentat mâine în premieră, realizatorii susțin că “singurătatea e spațiul în care oamenii se retrag uneori pentru a-și reconstrui viața. Dar singurătatea e și spațiul în care oamenii ajung fără voia lor și din care ies învinși. „Je tremble” e promisiunea intrării spectatorului în singurătatea care vindecă și, totodată, promisiunea evadării din singurătatea care dărâmă. Dar asta ne aruncă doar într-un loc “călduț”. Niciun spectacol de teatru nu vrea, nu trebuie să vrea, să-i facă spectatorului un cadou atât de nepotrivit. Se va ține deci spectacolul de cuvânt? Totul pare să fie în mâinile unui prezentator, a cărui existență ori inexistență depinde inevitabil de această seară.

 

Un spectacol ar trebui să fie o poveste și, ca orice poveste, să aibă un final. Ni se promite însă că vom rămâne cu acest prezentator pentru totdeauna. Iar pe invitații lui – unici și speciali – nu-i vom uita niciodată. Înfiorător, nu? Nimeni nu-și dorește veșnicia de când cineva a spus că infernul e celălalt. De aceea, nimeni nu ar trebui să vină la acest spectacol. O sală goală ar însemna că omenirea mai are totuși o speranță. Dar pentru cei care totuși îndrăznesc, există un moment limită până la care pot pleca. Apoi, va fi poate prea târziu. Iar cei care rămân și după acest moment… ei bine, sunt singurii care ar putea auzi ceea ce văd, vedea ceea ce aud și tot ceea ce vor simți va fi propria lor creație”.

 

Andrada VLAS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare