Foto: Cristina Gânj

VIAȚA ORAȘULUI – În Târgu Mureș, „Eu tremur”, un spectacol care te introduce „în singurătatea care vindecă”

TEATRU. Vineri, 7 februarie 2020, ora 19.00, la Teatrul Studio (situat în Târgu Mureș, pe strada Köteles Sámuel nr. 6), prezintă spectacolul „Eu tremur”, de Jöel Pommerat, în regia artistică a lui Ovidiu Caița și scenografia Măriucăi Ignat – spectacol al clasei de masterat Arta actorului, anul I, care a fost prezentat în premieră în 17 martie 2019.

 

În distribuție: Adi Mihaela Dana, Larisa Giurgiu, Vlad Haneș, Alexandra Moldovan, Laura Ioana, Georgiana Teleman. Dramaturgia: Daniel Oltean.

 

„Singurătatea e spațiul în care oamenii se retrag uneori pentru a-și reconstrui viața. Dar singurătatea e și spațiul în care oamenii ajung fără voia lor și din care ies învinși. „Je tremble” e promisiunea intrării spectatorului în singurătatea care vindecă și, totodată, promisiunea evadării din singurătatea care dărâmă. Dar asta ne aruncă doar într-un loc „călduț”.

 

Niciun spectacol de teatru nu vrea, nu trebuie să vrea, să-i facă spectatorului un cadou atât de nepotrivit. Se va ține deci spectacolul de cuvânt? Totul pare să fie în mâinile unui prezentator, a cărui existență ori inexistență depinde inevitabil de această seară.

 

Un spectacol ar trebui să fie o poveste și, ca orice poveste, să aibă un final. Ni se promite însă că vom rămâne cu acest prezentator pentru totdeauna. Iar pe invitații lui – unici și speciali – nu-i vom uita niciodată. Înfiorător, nu? Nimeni nu-și dorește veșnicia de când cineva a spus că infernul e celălalt. De aceea, nimeni nu ar trebui să vină la acest spectacol.

 

O sală goală ar însemna că omenirea mai are totuși o speranță. Dar pentru cei care totuși îndrăznesc, există un moment limită până la care pot pleca. Apoi, va fi poate prea târziu. Iar cei care rămân și după acest moment… ei bine, sunt singurii care ar putea auzi ceea ce văd, vedea ceea ce aud și tot ceea ce vor simți va fi propria lor creație”.

 

Biletele au prețurile 10 lei, sau 5 lei (pentru elevi, studenți și pensionari) și pot fi achiziționate de la casa de bilete a teatrului.

 

Andrada VLAS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare