COPIL UCIS – A fost arestat pentru 30 de zile Ioan Toncean, pădurarul mureșean cu a cărui armă un copil de 8 ani și-a ucis, accidental, fratele de 5 ani

0
1801

DECIZIE JUDECĂTOR. Pădurarul Ioan Toncean, de la Ocolul Silvic Târgu Mureș, proprietarul armei de tir sportiv cu aer comprimat cu care un copil în vârstă de 8 ani și-a împușcat mortal fratele de 5 ani, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, în urma unei hotărâri luată de magistrații mureșeni în noaptea trecută, în jurul orei 23, la propunerea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş.

 

Pădurarul, care a cerut ca judecătorul să dispună alte măsuri preventive (arest la domiciliu, sau control judiciar), va sta în arest cel puțin până la 2 iunie 2021 inclusiv. În cauză s-a deschis dosar penal sub aspectul infracţiunii de ucidere din culpă, conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Mureș, Emanuela Fărcaș.

 

Pădurarul deținea legal arma cu aer comprimat (era o armă personală, personalul silvic nu este dotat cu arme de tir sportiv) și deși aceasta este încadrată în categoria armelor neletale, poate fi letală de la distanță mică (potrivit martorilor, băiețelul de 5 ani a fost împușcat de fratele său de la o distanță de circa 2 metri), alicele fiind propulsate cu peste 200 de metri/secundă. Detalii despre tragicul accident mortal, AICI și AICI.

 

Conform legii, “posesorii armelor neletale au obligația să ia toate măsurile necesare pentru păstrarea armelor la domiciliu sau reședință, astfel încât să nu permită accesul persoanelor neautorizate la acestea și să nu existe pericol de vătămare corporală accidentală”.

 

Vali STOICAATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ